voeten

Voetreflextherapie

De behandeling

Voetreflextherapie (ook wel bekend als voetreplexologie of voetreflexzonetherapie) gebeurt met de handen en zonder verdere hulpmiddelen. Tijdens de behandeling kan duidelijke worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is door het ontstaan van prikkels, pijn, jeuk, transpiratie of kleurverschil.

De plaats waar dit optreed geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is. Door die plekken langer te behandelen, wordt het evenwicht in het daarmee overeenkomende orgaan of lichaamsdeel herstelt.

In het algemeen geldt, hoe gevoeliger een gebied, hoe meer aandacht dat gebied behoeft. Die gevoeligheid is voor iedereen anders en kan per keer verschillen, het kan zelfs toenemen na behandelingen. De druk tijdens de behandeling wordt aangepast aan de situatie op dat moment. Beide voeten worden altijd geheel behandeld. Daardoor krijgt het lichaam de kans zijn evenwicht te hervinden.

Een behandeling duurt ca. 60 min.

Voor vragen of reserveren van een behandeling stuur een email
of bel 06-22856570

 

Voetreflextherapie gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest, het holistische mensbeeld. Het creeert ontspanning en kan helpen bij verschillende disbalansen in het lichaam, welke kunnen resulteren in hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid etc.

Het is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones en reflexpunten op de voeten, om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Deze therapievorm activeert en ondersteunt het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen.

Voetreflextherapie:

  • creeĆ«rt algehele ontspanning en welbevinden
  • stimuleert de bloedcirculatie
  • bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening almede de afvoer van afvalstoffen
  • verbetert de zenuw- en hormoonfuncties